Se pressemeddelelsen nedenfor

——————————–
LINKS mv. angående pressemeddelelse om det offentliges adgang til .eu domænet:
——————————–
IT- & Telestyrelsens information om .eu domæner kan findes på hjemmesiden: http://www.itst.dk/wimpdoc.asp?page=tema&objno=183822061
Kilde hos IT- & Telestyrelsen:
Jonas Valhøj Kleffel Nielsen
Fuldmægtig
Telefon: 35 45 03 75
jkn@itst.dk

Links til EURid, der administrerer .eu domænet: http://www.eurid.eu
Link til Sunrise regler: http://www.eurid.eu/en/launch

Link til Web Solutions’ kø for .eu domæner: http://www.web-solutions.dk/eu

—————————–
Pressemeddelelse: Det offentlige får adgang til de bedste .eu domæner
—————————–
Når fordelingen af de nye .eu domæner skydes i gang d. 7. december, vil kommuner, sygehuse, gymnasier og endda den lokale børnehave kunne registrere eftertragtede 2-bogstavs domæner i fortur. Det skyldes, at EU-Kommissionen har valgt at lade offentlige organer ansøge i en for-runde, sammen med private varemærke indehavere.

Eksempler på ansøgninger der vil kunne godkendes er, hvis Københavns Kommune vælger at ansøge om www.kk.eu, Kommunernes Landsforening ønsker www.kl.eu, og Københavns Universitet gerne vil have www.ku.eu.

“Det er meget værdifulde domænenavne, som private virksomheder ville give alt for at kunne registerere.” fortæller Allan Østergaard, der er EU domæne ansvarlig hos Web Solutions, og fortsætter “Alt tyder på, at en almen kendt forkortelse i form at et logo, eller et dk-domæne vil give et offentligt organ adgang til samme .eu domæne” nævner Allan Østergaard.

Ansøgninger fra offentlige organer vil blive valideret af IT- og Telestyrelsen. “Der findes ikke en helt klar definition af hvad begrebet offentlig myndighed omfatter, kun at det ifølge EU-Kommissionens forordning nr. 874/2004 bredt inkluderer forvaltninger, statslige organer, myndigheder og organisationer” siger Allan Østergaard.

“Det betyder at eksempelvis direktorater, skoler og vuggestuer kan få deres domæne i samme for-runde som Statsministeriet” konkluderer Allan Østergaard, og opfordrer de statsejede virksomheder der måtte befinde sig i grænselandet mellem det offentlige og private til, at kontakte IT- og Telestyrelsen direkte for en poteltiel afklaring.

Selve ansøgningerne skal sendes ind via en akkrediteret EU-registrar, som eksempelvis Web Solutions der kan findes på www.web-solutions.dk.

Frit for alle fra 7/4 2006:
D. 7. april 2006 gives .eu domænet frit, og vil kunne registreres uden krav om dokumentation.

——————————–
Med venlig hilsen
Web Solutions ApS
Thorsgade 1
DK-5000 Odense C

Tel: +45 70 26 20 25
Fax: +45 70 26 20 24
Email: hostmaster@web-solutions.dk
Web: www.web-solutions.dk